Opening expo en 'Beestig!' programma in Hoeve Caestert

Opening expo en 'Beestig!' programma in Hoeve Caestert

Wanneer?

zondag 23 apr 14:00 - 17:00

Waar?
Parking onder de Brug, 3370 Riemst

Zondag 23 april 2023 wordt de expositie 'Life op de Sint Pietersberg' in Hoeve Caestert geopend. Wil je als één van de eersten de expositie bezoeken kom dan zeker langs! Tijdens een gegidste wandeling wordt er meer informatie gegeven over de eindresultaten van het Life Pays Mosan project.

Daarnaast is er de mogelijkheid om de schapen en lammetjes van Natuurpunt te bewonderen en met de herder mee op stap te gaan. In het kader van Erfgoeddag ‘Beestig!’ is er in de hoeve een kleine tentoonstelling met historische foto's te bezichtigen. Je komt er ook meer te weten over de Mergellandschapen en het LEADER project 'Reconnected Mergellandscha(a)p'.

Tegelijkertijd openen we een pop up bezoekerscentrum onder de naam 'Villa Castrum': de ideale plek om op de hoogte te blijven en betrokken te worden bij de toekomstige ontwikkelingen in Hoeve Caestert en op de Sint-Pietersberg. 

Als je nog twijfelt, dan zal de unieke maquette van kasteel en hoeve Caestert je zeker overtuigen om langs te komen!

Van 14.00 tot 17.00 uur doorlopend

  • Tentoonstelling LIFE Pays Mosan en het nieuwe grensoverschrijdende project Caestert
  • Maquette van kasteel en Hoeve Caestert
  • Hapjes en drankjes in Villa Castrum
  • Informatiestandjes van Natagora, Natuurpunt, Natuurmonumenten en SPW ARNE – Département Nature et Forêts

Om 15.00 en 16.00 uur

  • Wandeling door het gebied met uitleg over de lopende projecten
  • Wandeling met schaapskudde, lammetjes en herder

Locatie en toegang: Hoeve Caestert is niet bereikbaar per auto. Parkeren kan onder de brug van Kanne (Riemst), op de parking D'n Observant (NL) of ter hoogte van Rue Collinet (Lanaye). Volg de pijlen om via een mooie wandeling hoeve Caestert te bereiken.
PS: Voor mindervaliden of indien de afstand echt een probleem is, gelieve vooraf te mailen om de mogelijkheden te bespreken. De activiteit is gratis toegankelijk.

Deze activiteit wordt georganiseerd door Natagora, Natuurpunt, Natuurmonumenten en SPW ARNE – Département Nature et Forêts samen.


Van Mergellandschap tot Mergellandschaap

Deze activiteit kadert binnen het LEADER-project 'Reconnected Mergellandscha(a)p'. Dit project wil geherderde schapenbegrazing met Mergellandschapen in het Mergelland van Riemst en Voeren duurzaam uitbouwen. Hierbij wordt actief ingezet op het verbinden van gebieden en gemeenschappen. Het Mergellandschaap is een typisch ras voor onze regio, al eeuwenlang zorgt het voor het behoud van de kalkrijke graslanden. Rond deze waardevolle dieren zal Natuurpunt met steun van en in samenwerking met de gemeenten Riemst en Voeren een educatieve werking uitbouwen.