Uitbreiding CBR-groeve Romont: info en procedure

12 september 2020

Uitbreiding CBR-groeve Romont: info en procedure

CBR Lixhe dient een gezamenlijke aanvraag in voor een wijziging van het sectorplan en een gecombineerde vergunning om de exploitatie van de groeve van Romont na 2026 te kunnen voortzetten. De bedoeling is dat 110 hectare agrarisch gebied in Eben-Emael omgezet wordt in ontginningsgebied. Gelijktijdig vraagt de cementproducent een omgevingsvergunning aan om de groeve uit te breiden tot tegen de grens met de Riemstse dorpen Zussen en Kanne.


Van 11 tot en met 25 september kunnen de buurtbewoners van de groeve hun eventuele opmerkingen over het project kenbaar maken.

Om officieel in aanmerking te worden genomen, moeten deze opmerkingen schriftelijk en in het Frans worden overgemaakt. Ze moeten per post (eventueel per aangetekende brief) of per e-mail naar het gemeentecollege van Bassenge worden gestuurd, uiterlijk op 25 september (waarbij de postdatum als bewijs geldt).

Een kopie van deze brieven wordt ook naar CBR, de aanvrager, gestuurd.

Vermeld duidelijk uw volledige contactgegevens (naam en adres) op alle correspondentie!

Aan wie adresseer ik de brieven?

  • Originele brief: Ter attentie van het gemeentecollege van Bassenge: Rue Royale, 4 - 4690 Bassenge – joel.tobias@bassenge.be (Algemeen Directeur)

  • Kopie aan de aanvrager: Ter attentie van de heer Benoit Gastout - CBR Lixhe: Rue des Trois Fermes - 4600 Lixhe-lez-Visé – of per mail: philippe.delporte@cbr.be


Download hier de powerpoint (PDF) die getoond werd op de informatiebijeenkomst op donderdagavond 10 september te Bassenge.


Knipsel tijdlijn.JPG


Meer info:

Pers:


Knipsel CBR fase3.JPG